کد خبر 173362
۱۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۵
قرنطینه کالا در گمرک آستارا ساماندهی شد

استاندارگیلان با تبیین اقدامات انجام شده در خصوص ساماندهی پایانه مرزی آستارا گفت: وضعیت قرنطینه کالا شرایط نا مناسبی داشت اما اکنون با برگزاری جلسات تخصصی این مهم ساماندهی شده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری گیلان؛ دکتر اسدالله عباسی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر با اشاره به دلایل کندی تردد و ترخیص برخی کالا ها بیان کرد: دلایل متعددی برای کندی ترخیص کالا و کامیون‌های ترانزیت کالا در پایانه مرزی آستارا وجود دارد.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل این کندی افزایش حجم مراودت‌های تجاری با کشورهای همسایه  و وجود کامیون‌های زیاد باری  در این پایانه است.

دکتر عباسی دیگر اقدامات انجام شده در پایانه مرزی آستارا را احداث پل فلزی در این پایانه دانست و تصریح کرد: پل فلزی ۸۰ ساله ترانزیتی آستارا با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دارای پیشرفت ۹۷ درصدی است و رایزنی هایی با وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز شده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به عرضه محصولات دامی و کشاورزی با بهترین کیفیت در بازارهای جهانی و حاشیه خزر، گفت: یکی از اهداف دولت سیزدهم توسعه انواع محصولات دامی و کشاورزی در گیلان و عرضه آن در بازارهای هدف است که در همین راستا دولت سیزدهم برنامه‌های ویژه‌ای در دستور کار دارد.

استاندار از افزایش ۲۷ درصدی ترانزیت و بارگیری کالا در بنادر گیلان طی سه ماهه اول امسال خبر داد و افزود: بازدیدهای مستمری از بنادر گیلان انجام شده و این نظارت‌ها سبب شد تا ترانزیت و بارگیری کالا در بندر انزلی  پیشرفت ۴۷ درصدی داشته باشد.

دکتر عباسی  ادامه داد: با افتتاح راه آهن رشت، کاسپین بدون شک شاهد رشد چند برابری فعالیت های اقتصادی  و اشتغال در این استان خواهیم بود که در این مورد رایزنی‌های لازم با دولت و وزارت راه و شهرسازی انجام شده است.

*برای سرمایه گذاران در گیلان باید فرش قرمز پهن کرد

وی با تاکید بر لزوم توجه به استفاده بهینه از ظرفیت بالقوه سرمایه گذاران در بخش‌های مختلف اقتصادی در این استان، بیان کرد: در گیلان سرمایه‌گذاران بسیاری خواهان فعالیت در بخش های زمینی، ریلی، هوایی و دریایی هستند که باید برای آنان فرش قرمز پهن کرد.

نماینده عالی دولت در گیلان  ترانزیت کالا از طریق واگن و کامیون‌ها را بسیار مثمر ثمر برشمرد و افزود: در یک و نیم سال گذشته در بخش ترانزیت کالا از طریق واگن‌ و کامیون  تصمیم های  بسیار مهمی اتخاذ شده و دولت سیزدهم در حال گسترش این امر در استان‌های بندری به ویژه گیلان است‌.

دکتر عباسی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه در تلاشیم تا مانع قطعی برق در منازل گیلان در فصل تابستان شویم، تصریح کرد : پنل‌های خورشیدی در مناطق جنوبی استان مانند لوشان در شهرستان رودبار در حال انجام فعالیت و تولید برق هستند که منجر به افزایش برق تولیدی در این استان خواهد شد

*حدود 200 واحد تولید  راکد و تعطیل دوباره به تولید بازگشتند

وی با تاکید بر اینکه در سال رشد تولید و مهار تورم باید اقتصاد را در کشور رونق دهیم، بیان کرد: در گیلان تاکنون ۲۰۰ واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل فعال شده  و بنده به عنوان خدمت گذار مردم اجازه نمی‌دهم  کارگری از واحدهای تولیدی در این استان اخراج شود.

وی با اشاره به نقش همدلی و وحدت در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در توسعه اقتصادی کشور، افزود: بدون شک با همدلی و تعامل با دنیا در حوزه اقتصاد می‌توانیم ‌گام‌های مهمی برداریم و در این خصوص دولت سیزدهم برنامه‌های خوبی دارد.

استاندار گیلان، با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت ژئوپولتیکی ایران در منطقه خاورمیانه بیان کرد: ایران اسلامی به لحاظ دریایی، ریلی و حمل و نقل جاده‌ای یکی از برترین کشورهای منطقه و حتی جهان است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

*افزایش صادرات غیر نفتی نیاز کشور و عبور از اقتصاد نفتی است

دکتر عباسی، یکی‌ از نیازهای کشور را توسعه و افزایش صادرات محصولات غیر نفتی دانست و تصریح کرد: در گذشته عمده  درآمد ارزی کشور از طریق فروش نفت بود ولی پس از دستور مقام معظم رهبری در خصوص توسعه صادرات محصولات غیر نفتی، به تولید و صادرات محصولات راهبردی گیلان توجه جدی شد.

وی با بیان اینکه تولید محصولات غیر نفتی و صادرات آن منجر به ایجاد اشتغال و ارز آوری برای کشور می شود، گفت: برای افزایش درآمد ارزی و ایجاد اشتغال باید به محصولات غیر نفتی و افزایش صادرات آن توجه شود زیرا گیلان دارای ظرفیت خوبی در این حوزه است.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به برنامه‌های راهبردی دولت سیزدهم برای ایجاد ارتباطات اقتصادی با کشورهای حوزه خزر، کاراییب و دیگر کشورهای منطقه، بیان کرد: برخی از کشورهای منطقه، حاشیه خزر و حوزه کاراییب  یک دهه با ایران قطع رابطه بودند ولی تغییر سیاست دیپلماسی جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم منجر به گسترش ارتباط با این کشورها و در نتیجه افزایش صادرات غیر نفتی شد.

استاندار گیلان، نقش افزایش تولید محصولات صادرات محور را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: دراین بخش باید به محصولات صادرات محور توجه بیشتری شود و در همین حال گام های بلندتری برای توسعه صادرات برداشته شود..

در این جلسه  دو نفر از صادرکنندگان، رئیس سازمان صمت و رئیس اتاق بازرگانی استان گیلان و معاون سازمان توسعه تجارت ایران موارد مهمی را در خصوص بخشنامه های صادره از تهران  و سهولت هایی در حوزه صادرات کالاهای غیر نفتی مطرح کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha